11 Ekim 2012 Perşembe

et & tavuk suyumuzu da kendimiz yapalım...


Hazır satılan bir cok üründeki kimyasal maddeleri bilsek, kanımca bırakın çocuklarımızın ya da kendimizin, beslediğimiz evcil hayvanlara bile yediremeyiz bu ürünleri...
Tam da bunun için, çorbalarda, yemeklerde, pilavlarda çokça kullandığımız hazırcıların "bulyon" dedikleri 
et suyunu evde çok pratik şekilde yapımını paylaşıyorum... 
Ben bunu, dana kemiği yerine tavuğu haşlayarak da yapıyorum. Aylarca dayanması için de 1-2 tl ye satılan buz poşetlerinin içine doldurup dondurucuya koyuyorum. İstediğiniz her yemekte bulyon yerine buz poşetlerinden dilediğiniz kadar kesip kullanın... Pratiklik sınır tanımaz :) 

ET SUYU YAPIMI

  MALZEMELER:

Dana kemiği
1 soğan
 Havuç
Kereviz veya maydanoz sapları
1 kahve kaşığı tane karabiber
2 defne yaprağı

 YAPILIŞI:

Kemikler yıkanıp bol su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınır. Soyulup dörde bölünmüş soğan, havuç, kereviz defne yaprağı ve maydanoz sapları konur. İyice kaynatılır. Tel süzgeçten süzülür. Soğuyunca üzerinde biriken yağlar alınarak atılır.

 Et suyu çıkarırken; çok az sirke ilave edilirse et suyu kalsiyum bakımından zengin olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder